MOJ IVANE, POBRATIME MIO: Ivan Rakitić otrkio sve, evo šta misli o Miralemu Pjaniću…

Veznjak Barcelone prvo je govorio o reprezentaciji Hrvatske. Upitali su ga da li Vatreni i nakon odlaska njega, Modrića, Perišića i kompanije mogu nastaviti s dobrim rezultatima

  • Sport

  • 14. Feb. 2020  

  • 0

Veznjak Barcelone Ivan Rakitić dao je zanimljiv intervjuu za Bleacher Report

Veznjak Barcelone prvo je govorio o reprezentaciji Hrvatske. Upitali su ga da li Vatreni i nakon odlaska njega, Modrića, Perišića i kompanije mogu nastaviti s dobrim rezultatima.

"Nadamo se, imamo dosta dobrih mladih fudbalera, nadam se da oni mogu u budućnosti biti još uspješniji od ove generacije".

Šta bi više želio do kraja godine - Euro s Hrvatskom ili Ligu šampiona s Barcelonom?

"Preferiram Euro jer sam Ligu prvaka već osvojio i volio bih sada uzeti Euro s Hrvatskom".

Poređenje Quique Setiena i bivšeg trenera Ernesta Valverdea.

"Nemoguće ih je porediti".

Da li bi zamijenio pehar osvojen 2015. godine u Ligi prvaka s peharom pobjednika Svjetskog prvenstva koji mu je izmakao na ljeto 2018. godine.

"Zamijenio bih, sigurno. Postoji dosta mogućnosti i prilika da osvojite Ligu prvaka, a Svjetsko prvenstvo je jako teško osvojiti i imate dosta manje šansi".

Svjetsko prvenstvo u Rusiji ga je promijenilo...

"Promijenilo me mnogo. Bili smo tamo do posljednjeg dana, a izgubiti je bilo vrlo teško. Osjećaj da nas je u to vrijeme volio cijeli svijet bio je zaista poseban. Nikada to neću zaboraviti".

Da pređemo malo i na klupski fudbal. Rakitić se u posljednjih nekloliko mjeseci sve češće dovodi u vezu s Juventusom. Da li bi volio igrati s Crstianom Ronaldom?

"Naravno da bih volio, on je jedan od najboljih fudbalera u historiji. Zaista ga je uživanje gledati. Pogledajte samo šta radi sada u Juventusu... Za mene je on jedan od najboljih ikad".

Portugalac Jose Mourinho je svojevremeno za Rakitića rekao da je najpodcjenjeniji fudbaler na svijetu. Za koga Rakitić smatra da je najpodcjenjeniji?

"Ima ih mnogo, Jose Mourinho je rekao za mene da sam najpodcjenjeniji i bio je u prav (smijeh). Ima mnogo igrača koji se mogu svrstati u tu kategoriju, ali za mene je to Miralem Pjanić".

Dosta se prošlog ljeta pominjala opcija povratka Neymara u Barcelonu. Rakitić nema ništa protiv toga.

"Kao prvo, sigurno bih volio imati Neymara u mom timu. On mora odlučiti šta je najbolje za njega. To je moj veliki prijatelj i želim ga vidjeti sretnog. A sigurno je kad je sretan da nje jedan od najboljih igrača svijeta".

Najbolji igrač s kojim je ikada igrao i protiv kojeg je ikada igrao?

"Messi i Messi".

Također, naveo je i to da mu je omiljeni igrač Robert Prosinečki, a Eminem omiljeni reper.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...