NI GMAIL VIŠE NEĆE BITI ISTI: Uskoro stiže jedna vrlo korisna karakteristika

Popularna Googleova usluga za internetski email uskoro će (vjerojatno) dobiti značajku koja će automatski označavati poruke određenih sadržaja, a razlog je, kao što to obično biva, olakšavanje snalaženja u nerijetko kaotičnom virtualnom kasliću

  • HiTec

  • 15. Feb. 2020  15. Feb. 2020

  • 0

Najnovija značajka za Gmail koja označava i grupira vaše email poruke i to zavisno o njihovom sadržaju uveliko bi mogla olakšati svakodnevno korištenje popularne aplikacije.

Analitičari iz 9to5Googlea prokopali su kroz instalacijske datoteke nove verzije Gmaila za Android te su otkrili veze za novi alat koji bi označavao i grupirao poruke bez potrebe za izradnjom posebnih lista ili korištenja filtra.

Gmail, podsjećamo, koristi oznake kako bi korisnicima pomogao pri snalaženju s porukama.

Moguće je jednoj poruci dati nekolko oznaka, one ne odnose poruku u posebni spremnik te se mogu aplicirati automatski ako odlučite za njih raditi posebne filtre. Problem je, doduše, što je stvaranje filtra i raspoređivanje poruka u razne grupe dosta naporan posao koji se obično radi nakon cijelog radnog dana prebiranja po porukama, a toga je, čini se, svjestan i sam Google.

Kopanjem kroz novu verziju Gmaila za Android, analitičari iz 9to5Googlea su pronašli dokaze o postojanju oznaka za 'kupovinu' i 'putovanja' koje se mogu automatski aplicirati na poruke. Sve poruke iste vrste bit će automatski grupirane, što znači da će korisnici lakše moći pronaći sve račune ili poruke o slanju robe.

Znači li ovo da ćemo uskoro zbilja dobiti Gmail koji kaslić za zaprimljenu poštu uređuje umjesto nas? Teško je pretpostaviti, s obzirom da Google nerijetko mijenja planove, no vjerujemo da se u ovom slučaju zbilja radi o stvari koja će svakom korisniku ove usluge biti od barem male koristi.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...