DUPLA LIČNA GREŠKA ADISA ARAPOVIĆA: Sramotnu objavu na Facebooku o silovanim ženama, Radončićev poslanik je prepisao od hodže Ismeta Bašića iz Zenice

Vrhunac kretenizma, kako je to ponosno ispoljio i dokazao Adis Arapović, jeste biti kreten, a ne umjeti to samostalno, svojim riječima, javno manifestirati

  • Politika

  • 16. Feb. 2020  16. Feb. 2020

  • 1

Nedavna objava na Facebooku Adisa Arapovića, poslanika Saveza za bolju budućnost u Parlamentu Federacije BiH, svojim primitivnim aluzijama na "odgovornost" silovanih žena za zločin počinjen nad njima zgrozila je javnost. U brojnim komentarima zahtijevano je i njegovo kažnjavanje, udaljavanje iz političkog i parlamentarnog života. 

No, čak i ukoliko bi se to pokušalo, a neće jer autor te bljuvotine ima podršku i zaštitu stranačkog šefa Fahrudina Radončića, Arapović bi se jednostavno mogao (od)braniti, dokazujući da skandalozni tekst nije njegov, pa, dakle, ne može snositi nikakvu, ni subjektivnu, ni objektivnu odgovornost za njegovo publiciranje.

I tu bi ovaj nekada pretenciozni "nezavisni analitičar", uspješni kolekcionar stranih donacija, kasnije "medijski strateg" SBB-a bio u pravu i zapušio bi usta svojim kritičarima: sporni članak zaista nije njegov, nego ga je Arapović ukrao, prisvojio, prepisao, "pođonio"... od riječi do riječi i tako plagiranog "poturio" samom sebi!

Skandalozni "esej o silovanju" narodni poslanik Adis Arapović postavio je na svoju Facebook stranicu 7. februara 2020.godine. Šest dana ranije, 1. februara 2020., svinjariju potpuno istog sadržaja, i podjednako intenzivnog kretenizma, na svom Facebook profilu postavio je izvjesni Ismet Bašić. Nijednog jedinog slova, zareza ili interpunkcijskog znaka Radončićev poslanik-plagijator nije promijenio prije nego što je preuzeo Bašićev tekst i potpisao ga serbez i bez stida kao svoj.

Screenshot: SB

Ismet Bašić je hodža iz Zenice, zaposlen u Medžlisu Islamske zajednice u tom gradu. Efendija Bašić kao da je, pišući post na Facebooku, imao na umu prastari vic o Muji koji je nakon odležane kazne za silovanje izašao sa robije, sjeo u kafanu i gledao kako ulicom prolaze izazovne djevojke "u ljetnim haljinama". Gleda ih Mujo i veli: "Eto, opet ću ja biti kriv..." 

Nije poznato kada je efendija Bašić sa društvenih mreža povukao svoje ospkurno i uvredljivo "razmišljanje", može se samo pretpostaviti da je to učinio pod pritiskom kritika i osuda ljudi koji su tu objavljotinu pročitali. No, da Bašićev nesuvisli, neprimjereni uradak ne bi trajno završio tamo gdje mu je mjesto, u kloaki društvenih mreža, potrudio se poslanik Adis Arapović koji mu je udahnuo život i dugovječnost ponosno preuzimajući autorstvo nad  njim. 

Svi oni koji su nakon objavljivanja izvornog, "originalnog" teksta u kojem efendija Ismet Bašić prigovara silovanim ženama da snose dio odgvornosti za zločin počinjen nad njima jer nisu dovoljno "pružale otpor" zlikovcima, mislili da je to vrhunac kretenizma i beščašća, bili su u krivu. Vrhunac kretenizma, kako je to ponosno ispoljio i dokazao Adis Arapović, jeste biti kreten, a ne umjeti to samostalno, svojim riječima, javno manifestirati, nego se poštapati i oslanjati na tuđi, prepisani, "copy paste" kretenizam! 

Čita tako zenički efendija Bašić ovih dana "Arapovićev sastav" kojeg je upravo on prethodno napisao, pa progutao i uništio, prati reakcije na društvenim mrežama i medijima, i potiho, češkajući bradicu sa smješkom olakšanja razmišlja: "Dobro je,  ja neću biti kriv."

(S.B.)     

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...