MATTHEW PALMER PRED VUČIĆA STAVIO AMERIČKI PLAN ZA KOSOVO: Predsjedniku Srbije POZLILO kada je čuo o čemu se radi...

Ovu izjavu Vučićevi mediji su nazval skandaloznom

  • Regija

  • 18. Feb. 2020  18. Feb. 2020

  • 2

Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan  Matthew  Palmer izjavio je da je na Beogradu i Prištini da uspostave parametre za dijalog, navodeći da bi "uzajamno priznanje" bio idealan ishod pregovaračkog procesa.

- Na stranama je da odrede parametre dijaloga - rekao je Palmer za briselski portal "Euobserver", upitan o planu korekcije granice.

- Željeli bismo da uzajamno priznavanje Kosova i Srbije bude ishod pregovaračkog procesa - kazao je Palmer.

Ovu izjavu Vučićevi mediji su nazval skandaloznom jer  je kako navode "Srbija međunarodno priznata država, dok je Kosovo kvazi država i nije članica UN-a".

Aleksandar Vučić, Metju Palmer

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...