TRADICIONALNA KINESKA METODA ODUŠEVILA SVIJET: Stavite komad bijelog luka u usta i čekajte nekoliko minuta; Rezultat je zapanjujući

Bijeli luk poseduje antibakterijska svojstva, liječi mnoge bolesti, uključujući različite prehlade, arterosklerozu i bolesti bubrega, jača kapilare i dobar je adaptogen.

  • Zdravlje

  • 19. Feb. 2020  

  • 0

U kineskoj medicini bijeli luk se koristi za potpuni oporavak organizma.

Uzimaju mali komad bijelog luka, stavljaju ga u usta i natapaju pljuvačkom, "šetajući" po usnoj duplji. Ova procedura se radi ujutro u trajanju od 30 minuta, kada je u našim ustima "đubrište".

Efekat sisanja bijelog luka zaista je zapanjujući. Pljuvačka, zajedno sa hranljivim korisnim materijama dospijeva u krv, čisti krvne sudove i limfu. Takođe, bijeli luk jača usnu duplju i desni prestaju da krvare.

Nakon procedure, bijeli luk treba ispljunuti i oprati zube. Ako se, i nakon pranja zuba, osjeća miris, ubaciti u usta zrno kafe, ili malo peršunovog lista. Nekoliko gutljaja mlijeka će potpuno ukloniti miris bijelog luka iz usta.

alt

Zašto stavljati bijeli luk u usta?

Bijeli luk odlično čisti krv; Stimuliše apetit; Štiti od epidemije gripa i drugih respiratornih bolesti; Nevjerovatno ojačava imunitet; Koristan kod anemije; Liječi hronični bronhitis; Pomaže kod bolesti bubrega i bešike; Čisti kožu

Ako vam predstavlja problem staviti cijeli bijeli luk u usta, počnite sa četvrtinom bijelog luka ili manjim komadićem, i polako povećavajte količinu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...