Ekonomija
BLOKADA GRADNJE PUTEVA U TK: "Na dionici dugoj 17 kilometara možemo izdati dozvole samo za 870 metara."
Prije 30 min0
Prvo, sir, neutralnu i kiselu pavlaku, so, biber i suhi začin dobro pjenasto izmiješajte...
Gastro
20. Feb. 2020 20. Feb. 2020
0
Sastojci:
300 g svježeg kravljeg sira
100 ml neutralne pavlake
100 ml kisele pavlake
1 kašika isjeckanog kaprara
1 kašika isjeckanog peršuna
1 kašika isjeckanog vlasca
1 kašika isjeckanog svježeg krastavca
malo soli i bibera
1 kašika suvog začina
Priprema:
Sir, neutralnu i kiselu pavlaku, so, biber i suhi začin dobro pjenasto izmiješajte. Dodajte isjeckani vlasac, peršun i kapar, pa na kraju pažljivo umiješajte kockice krastavaca koje ste prije toga oljuštili, očistili i odstranili mu koštice.
Zelenom namazu odgovaraće sve vrste crnog i bijelog hljeba.
Može se poslužiti u kombinaciji s kobasicama ili kuhanom šunkom, suhim mesom, sudžukom...
Savjet plus:
Umjesto svježih krastavaca možete staviti rotkvice.
Svježi kravlji sir prethodno protisnite kroz sito s manjim rupicama kako bi namaz bio maziviji.
(SB/CdM/Coolinarika)
Ekonomija
BLOKADA GRADNJE PUTEVA U TK: "Na dionici dugoj 17 kilometara možemo izdati dozvole samo za 870 metara."
Prije 30 min0
Vijesti
PROGNOZA “ŠARENA”, VRIJEME KAKO KAD I KAKO GDJE: Danas i sutra sunčano, a u utorak i srijedu…
Prije 42 min0
Zdravlje
NEUROLOG UPOZORAVA NA 5 SKRIVENIH POSLJEDICA: Previše vremena na mobitelu mijenja mozak
Prije 8h0
Ekonomija
MILIJARDER OTKRIO TAJNU USPJEHA: Ovo treba jasno razumjeti
Prije 8h0
Gastro
SOČNE SARAJČICE: Danas pravimo specijalitet bosanske kuhinje, samo slijedite recept – i nema greške...
16. Okt. 20250
Gastro
NAPRAVITE BRZO I JEDNOSTAVNO DOMAĆI KUKURUZNI KRUH: Najteži dio pripreme je čekanje da se...
17. Okt. 20250
Gastro
SPORTSKI NUTRICIONISTA SAVJETUJE: Ovo jelo je idealno za osobe starosti preko 50 godina
17. Okt. 20250
Gastro
UZ JEDNOSTAVAN TRIK: Napravite najbolji kuhani krompir - tajna je u jednom sastojku
16. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.