Regija
SRBIJANSKI MINISTAR SE IZVINIO ZBOG IZJAVA O HRVATSKOJ: Nespretno je interpretirano
Prije 5 min0
Prvo, sir, neutralnu i kiselu pavlaku, so, biber i suhi začin dobro pjenasto izmiješajte...
Gastro
20. Feb. 2020 20. Feb. 2020
0
Sastojci:
300 g svježeg kravljeg sira
100 ml neutralne pavlake
100 ml kisele pavlake
1 kašika isjeckanog kaprara
1 kašika isjeckanog peršuna
1 kašika isjeckanog vlasca
1 kašika isjeckanog svježeg krastavca
malo soli i bibera
1 kašika suvog začina
Priprema:
Sir, neutralnu i kiselu pavlaku, so, biber i suhi začin dobro pjenasto izmiješajte. Dodajte isjeckani vlasac, peršun i kapar, pa na kraju pažljivo umiješajte kockice krastavaca koje ste prije toga oljuštili, očistili i odstranili mu koštice.
Zelenom namazu odgovaraće sve vrste crnog i bijelog hljeba.
Može se poslužiti u kombinaciji s kobasicama ili kuhanom šunkom, suhim mesom, sudžukom...
Savjet plus:
Umjesto svježih krastavaca možete staviti rotkvice.
Svježi kravlji sir prethodno protisnite kroz sito s manjim rupicama kako bi namaz bio maziviji.
(SB/CdM/Coolinarika)
Regija
SRBIJANSKI MINISTAR SE IZVINIO ZBOG IZJAVA O HRVATSKOJ: Nespretno je interpretirano
Prije 5 min0
Politika
ČAVARA SE SASTAO SA KINESKIM ZVANIČNIKOM: Jačanje veza Sarajeva i Pekinga
Prije 8 min0
Hronika
KRAJ KRIMINALNE KARIJERE: Serijski lopov iz BiH deceniju varao policiju, pa pao na "omiljenom" mjestu zločina
Prije 9 min0
Svijet
VELIKA NAJAVA DONALDA TRUMPA: "Blizu smo nečeg konkretnog!"
Prije 14 min0
Gastro
KAD STE U ŽURBI I NEMATE VREMENA: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane…
18. Dec. 20250
Gastro
BRZI RUČAK SRIJEDOM: Danas pravimo tradicionalno tursko jelo s mljevenim mesom… (VIDEO)
17. Dec. 20250
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Danas pravimo specijalitet bosanske kuhinje, samo slijedite recept – i nema greške...
Prije 13h0
Gastro
JEDNOSTAVAN TRIK PRAVI VELIKU RAZLIKU: Krompir će se skuhati duplo brže i biće 10 puta ukusniji
Prije 5h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.