PORODICA POTVRDILA TUŽNE VIJESTI: Mladić porijeklom iz Prijedora ubijen u terorističkom napadu u Njemačkoj

U terorističkom napadu, koji je u njemačkom gradu Hanau počinio Tobias R, ubijen je dvadesetogodišnji Hamza Kurtović, čiji su roditelji porijeklom iz Prijedora, potvrdili su članovi porodice nesrećnog mladića.

  • Vijesti

  • 20. Feb. 2020  20. Feb. 2020

  • 1

Operativnim saznanjima policija je saznala mjesto stanovanja ubice. Oko 2.30 specijalna policijska jedinica je provalila u stan i zatekla još dva tijela (ubicu i njegovu majku).

Ubijeno je desetoro ljudi, 11. žrtva je i sam ubica, a pet osoba je teško povrijeđeno.

Državno tužilaštvo je preuzelo ovaj slučaj i okarakterisalo ga kao teroristički čin.

Ubica je Tobias R. i pripada desničarskom pokretu, odnosno neonacistima.

Hanau je grad od 100.000 stanovnika i grad braće Grim.

– Do sada je Hanau bio izrazito miran grad, u kojem boravi veliki broj državljana BiH. Jedan je od prvih gradova na prostoru SR Njemačke koji je 1992. prihvatio naše izbjeglice – rekao je u izjavi za Avaz Ajdin Talić, član Savjeta stranaca u gradskom parlamentu grada Hanau.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...