VLATKA POKOS BRUTALNO ISKRENA: „Zgrožena sam mizoginim, desničarskim, klerofašističkim napadima na Josipu Lisac, ovo je…“

Bivša hrvatska voditeljica iz Kanade prati dramu oko Josipe Lisac te joj je odlučila posvetiti objavu na Instagramu

  • Estrada

  • 21. Feb. 2020  

  • 1

"Doista sam zgrožena mizoginim, desničarskim, klerofašističkim napadima na Josipu Lisac, istinsku glazbenu divu, zbog njene osebujne izvedbe hrvatske himne na inauguraciji novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Himnu je izvela na sebi svojstven, emotivan i dramatičan način, za mene predivan i osvježavajući nakon godina jeftinog populističkog, "domoljubnog" kiča u uredu dojučerašnje predsjednice", započela je Pokos.

"Osjećam se iznimno privilegiranom što osobno poznajem Josipu Lisac i svaki susret s njom je poseban doživljaj. Iza ekstravagantnog izgleda skriva se jedna prekrasna, topla, mudra i draga osoba. Josipa i njena izvedba hrvatske himne predstavlja modernu, progresivnu Hrvatsku i istinsku umjetnost, oslobođenu okova primitivnog, dogmatskog viđenja domoljublja i hrvatskog društva. Hrvatsku koja vjeruje u različitost i napredak. Hrvatsku koja vjeruje u umjetničku slobodu, slobodu izražavanja i slobodu življenja. Ukoliko dežurni čudoredni policajci otvore svoje srce prema nečem drugačijem, u Josipinoj izvedbi čut će ogromnu ljubav i poštovanje prema našoj prelijepoj domovini", zaključila je Vlatka. 

   Pogledajte ovu objavu na Instagramu.  

#josipalisac #diva #umjetnickasloboda #inauguracija #hrvatskahimna #zoranmilanovic #predsjednikrepublikehrvatske Doista sam zgrozena mizoginim, desnicarskim, klerofasistickim napadima na Josipu Lisac, istinsku glazbenu divu, zbog njene osebujne izvedbe hrvatske himne na inauguraciji novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovica. Himnu je izvela na sebi svojstven, emotivan i dramatican nacin, za mene predivan i osvjezavajuci nakon godina jeftinog populistickog, "domoljubnog" kica u uredu dojucerasnje predsjednice. Osjecam se iznimno privilegiranom sto osobno poznajem Josipu Lisac i svaki susret s njom je poseban dozivljaj. Iza ekstravagantnog izgleda skriva se jedna prekrasna, topla, mudra i draga osoba. Josipa i njena izvedba hrvatske himne predstavlja modernu, progresivnu Hrvatsku i istinsku umjetnost, oslobodjenu okova primitivnog, dogmatskog vidjenja domoljublja i hrvatskog drustva. Hrvatsku koja vjeruje u razlicitost i napredak. Hrvatsku koja vjeruje u umjetnicku slobodu, slobodu izrazavanja i slobodu zivljenja. Ukoliko dezurni cudoredni policajci otvore svoje srce prema necem drugacijem, u Josipinoj izvedbi cut ce ogromnu ljubav i postovanje prema nasoj prelijepoj domovini.

Objavu dijeli Vlatka Pokos Toronto Canada (@vlatkapokos) Vel 20, 2020 u 9:45 PST

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...