NEVJEROVATAN USPJEH "FILMA PARAZIT": Biznis u piceriji cvjeta, a nastala je prava pomama za nudlama...

Novinari kažu da je vlansica picerije govorila šapatom, jer je u posljednja dva dana bila intervjuisana oko 30 puta.

  • Šareni svijet

  • 21. Feb. 2020  

  • 0

Od kada su u južnokorejskom filmu "Parazit" (Parasite), koji je ovog mjeseca dobio Oskara, prikazani logo i kutija picerije za koju glavni likovi u početku rade, od tad je prodaja u ovom objektu, koji zaista postoji, uvećana za 50 posto.

Riječ je o piceriji "Sky Pizza" u koju turisti sada svraćaju mnogo češće i slikaju se sa "kutijama" u kojima se nose pice, a koje su im posebno interesantne, jer su članovi porodice Kim na početku filma zarađivali novac tako što su savijali karton i pravili kutije.

Iako se oni u filmu muče i pokazatelj su surovog kapitalizma koji vlada u današnjem društvu, baš ovaj "očajnicki posao" je piceriji prikazanoj u "Parazitu", donio duplo veći promet, a Eom Hangil, vlasnica picerije, rekla je za "ABC News" da posao "cvjeta kao lud".

Novinari kažu da je vlansica picerije govorila šapatom, jer je u posljednja dva dana bila intervjuisana oko 30 puta.

Inače, ova picerija ranije uopće nije bila mnogo popularna, što je takođe simbolično, jer je možda režiser Bong Joon Ho upravo zato i odabrao, kao odgovor na monopolistički kapital.

"Došao sam da probam picu, ali i da osjetim atmosferu iz filma. Međutim, moram da čekam satima, jer je mjesto toliko posjećeno da im je ponestalo testa za picu", kaže jedan od turista.

Nakon filma, zavladala je pomama i za takozvanim jelom ramdon, a riječ je o nudlama koje mama Kim sprema za ukućane porodice Park. Domaćice su masovno počele da spremaju ovo jelo kod kuće, a njihovi recepti i fotografije postali su viralni u tren oka.

U firmi "Nongshim", koja proizvodi dvije vrste nudla, kažu da im je prodaja zbog filma skočila za 60 posto i to u periodu koji obuhvata nekoliko nedjelja prije i nekoliko dana poslije dodele Oskara.

Film "Parazit" prati dvije porodice, jednu na ivici egzistencije - Kim, i drugu koja ubira sav društveni "kajmak" - Park.

Spletom zanimljivih okolnosti, porodica Kim koju čine mama, tata, sin i ćerka se zaposle kod također cetvoročlane bogataške porodice i tada kreću intrige.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...