ŠTA OVO BI, I ČOVIĆ SE PREPAO PALMERA: „Odluke Ustavnog suda moraju se poštovati, hrvatski narod jedni se zalaže za poštivanje…“

Sinoć je obilježena 30. obljetnica utemeljenja Općinske organizacije HDZ-a BiH Busovača

  • Politika

  • 25. Feb. 2020  25. Feb. 2020

  • 9

Svečanom obilježavanju nazočilo je visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH i predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

- Hrvati su predvodnici euroatlantskih integracija, kazao je Čović, te je pozvao na poštivanje svih odluka Ustavnog suda.

-Čini mi se da mnogi koriste razne krize da bi zaustavili sve procese i razgradili Bosnu i Hercegovinu. Hrvati se kao najmalobrojniji, a najveći politički narod u Bosni i Hercegovini predvođen HDZ-om BiH, stožernom strankom i Hrvatskim narodnim saborom, neće se umoriti da gradimo i dalje euroatlantski put Bosne i Hercegovine. Jedino hrvatski narod iskreno želi euroatlantske integracije za Bosnu i Hercegovinu. Hrvatski narod jedni se zalaže za poštivanje Ustava Bosne i Hercegovine, zato, teško možemo prihvatiti kada nam netko komentira što je u Ustavu. Svi oni koji komentiraju, neka ispoštuju Odluke Ustavnog suda, to je moja poruka prijateljima. Ne stavljamo se na stranu jedne, druge ili pete opcije, razmišljamo o budućnosti naše domovine Bosne i Hercegovine i potpunoj jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, predstavljenu kroz legitimne predstavnike, upravo onako kako je to u Ustavu BiH definirano, kazao je Čović.

- Mi želimo poštivati Ustav Bosne i Hercegovine, i želimo Bosnu i Hercegovinu, vrlo jasno, kao zemlju tri potpuno ustavno jednakopravna konstitutivna naroda, koju će predstavljati predstavnici Hrvata, koje hrvatski narod izabere. To je nešto što nije retrogradno, nešto što nije protiv europskih standarda. To je nešto što je zapisano u Daytonskom mirovnom sporazumu, to je nešto što precizno piše u Ustavu Bosne i Hercegovine, kazao je između ostalog Čović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...