PUKLA BRUKA U HERCEGOVINI: Dodikovi „stručnjaci“ uspjeli su drževnu firmu dovesti do minusa od 11 miliona maraka, a pogledajte koliko dnevno POTROŠE NA ALKOHOL...

Uprkos minusima u poslovanju u preduzeću “Hidtroelekrane na Trebišnjici” (HET) su odlučili da nastave sa konzumacijom skupih alkoholnih pića poput viskija Chivas i Jack Daniel`s

  • Ekonomija

  • 26. Feb. 2020  

  • 0

Tender za kupovinu pića u ovoj godini HET je raspisao juče, a robu za potrebe reprezentacije platiće 10.000 KM bez PDV-a.

Isporuka će se vršiti sukcesivno, po narudžbama ugovornog organa, u trajanju maksimalno do 12 mjeseci od dana zaključenja ugovora, odnosno do ispunjenja procjenjene vrijednosti nabavke“, navedeno je u tenderu.

U HET-u planiraju da popiju 70 komada škotskog viskija Chivas Regal 0,7 L, ali ne bilo kakvog, već starog minimum 12 godina.

altIsto toliko traže i viskija Jack Daniel`s i Johnnie Walker Red Label.

Viski im neće biti dovoljan, pa naručuju i 115 flaša rakije od kruške Viljamovka 0,7 L.

Žele i 30 flaša likera od 56 trava, može Jegermeister ili odgovarajući ekvivalent.

U HET-u su se potrudili da vina posebno opišu, pa tako žele suvo crveno vino Vranac, Cabernet suvignon, Merlot, a aromom ribizle, šljive i višnje kao i bijelog bibera.

Bijelo vino treba da bude Žilavka, intenzivnog kompleksnog mirisa vinogradarske breskve, hercegovačkog bilja punog okusa izrazito mineralnog karaktera sa voćno – začinskom završnicom.

Za kraj tu je i gazirana voda, 15 paketa sa po 20 flašica od 0,25 L.

Ovo nije prvi put da u  HET-u naručuju skupocjena alkoholna pića.

Nije poznato da li je menadžmentu potrebna ovolika količina alkohola kako bi se mogli nositi sa poslovnim gubitkom HET-a koji je na polovini prošle godine premašio deset miliona KM.

Razlog za minus, u HET-u su pravdali havarijom u „HE Dubrovnik“

Neto gubitak HE na Trebišnjici na kraju septembra 2019. godine dostigao je 11,6 miliona, dok podaci o poslovanju za cijelu 2019. još nisu objavljeni, piše Capital.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...