VUČIĆ U PANICI: "Tražiće od nas de fakto ili de jure priznavanje Kosova"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poslije ukidanja taksi očekuje strahovite pritiske na Srbiju i da je pitanje trenutka kada će se od Srbije tražiti da de fakto ili de jure prizna Kosovo, sa ciljem da ga ubace u UN.

  • Regija

  • 26. Feb. 2020  26. Feb. 2020

  • 4

Vučić je kazao da, ipak, prvo treba sačekati i vidjeti kakvu će Priština odluku po pitanju taksi donijeti i da li će zahtjevati reciprocitet, ali da nema sumnje da će uslijediti pritisak na Srbiju.

Na pitanje šta bi podrazumijevao Ahtisaarijev  plan plus plus i da li će pitati narod šta misli o tome, predsjednik kaže da će svakako narod biti pitan,

"Daće oni i više (od Ahtisaarijevog plana), ali će tražiti de fakto ili de juro priznavanje Kosova od Srbije. Cilj je da ubace Kosovo u UN", kazao je Vučić da je to ono što možemo da očekujemo u narednom periodu.

Vučić dodaje da je samo pitanje trenutka kada će to tražiti od Srbije, da li za tri ili šest mjeseci ili za godinu dana, ali da će se to svakako dogoditi i da će onda biti strahoviti pritisci na našu zemlju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...