BORIS TADIĆ ZATRESAO SRBIJU I UNIŠTIO VOŽDA IZ LAKTAŠA: Nikada ne bih priznao Republiku Srpsku, Vučiću savjetujem da PODNESE OSTAVKU… (VIDEO)

"Savjetovao bih Vučiću da podnese ostavku jer je uništio demokratiju u Srbiji. Instrumenti i rješenja koja ne donose poboljšanja zahtijevaju promjenu", kazao je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić za N1 na pitanje šta bi kao bivši predsjednik savjetovao trenutnom

  • Regija

  • 27. Feb. 2020  

  • 0

Na pitanje ko je remetilački faktor u odnosima Tadić je rekao:

"Bili smo navikli da je Srbija uvijek faktor, ali se ne slažem. Svi su faktor ili makar ako neko pokrene negativan proces svi se takmiče ko će dodati više".

Često se može pročitati da "Dodik radi što Vučić govori"…

"Ima indicija da je tako, ali ja pamtim nekoliko Dodika u posljednjih nekoliko decenija. Onog Dodika koji je čuvao pripadnike drugih nacija i bio za mir, pa onog koji je koketirao sa onima koji žele podjelu BiH, ali nikada baš nikada ovakve izjave da je ovo kraj BiH. Ja nisam zadovoljan odlukama Ustavnog suda, ali sam rekao da je od te odluke mnogo gora rečenica Dodika da je to crvena linija o secesiji BiH. Ja se izričito protivim secesiji BiH", kazao je Tadić.

Da li bi Srbija priznala RS?

"Ne znam da li bi Vučićeva Srbija to uradila, ja to nikada ne bih uradio. Inače mislim da je vrlina politika misliti i na druge zemlje, a ne samo na svoju".

Savjet trenutnom lideru iz pozicije bivšeg predsjednika?

"Savjetovao bih Vučiću da podnese ostavku jer je uništio demokratiju u Srbiji. Instrumenti i rješenja koja ne donose poboljšanja zahtijevaju promjenu. Određeni postulati su pokazali da su nedjelotvorni. Savjetovao bih im da izađu iz utabanih staza bez majorizacije ikoga uz dugotrajni opstanak BiH. Ja sam za zaštitu identiteta i protiv secesije BiH", kazao je Boris Tadić za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...