RUS IMA DRUGAČIJE PLANOVE: Putin odbio Erdogana

Erdogan je juče rekao da će se najvjerovatnije sastati sa Putinom u Istanbulu sljedeće sedmice

  • Svijet

  • 27. Feb. 2020  27. Feb. 2020

  • 0

Predsjednik Rusije Vladimir Putin nema namjeru da se 5. marta sastane sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom

Putin ne želi razgovarati o situaciji u sirijskoj provinciji Idlib, uprkos izjavama turskog predsjednika da će do sastanka najvjerovatnije doći.

Erdogan je juče rekao da će se najvjerovatnije sastati sa Putinom u Istanbulu sljedeće sedmice. "Putin ima drugačije planove za 5. mart", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima, prenosi Reuters.

Peskov je dodao da Putin nije planirao put u Istanbul.

On je, međutim, dodao da Rusija i Turska nastavljaju da komuniciraju na ekspertskom i radnom nivou, prije svega kad je riječ o krizi u Idlibu. 

On je takođe rekao i da je prisustvo turskih naoružanih snaga u Idlibu legitimno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...