NESHVATLJIV GAF NERMINA NIKŠIĆA: Lider SDP-a odbio poziv za svečeni prijem povodom Dana nezavisnosti BiH!

Predsjednik Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić odbio je poziv Predsjedništva Bosne i Hercegovine na svečani prijem povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine koji će se večeras održati u zgradi Predsjedništva BiH.

  • Mini market

  • 27. Feb. 2020  27. Feb. 2020

  • 7

Od izvora u Predsjedništvu BiH saznajemo da je Nikšiću upućen poziv na prijem. Međutim, po svemu sudeći, predsjednik SDP-a neće se pojaviti na svečanosti kojoj je domaćin njegov nekadašnji stranački kolega Željko Komšić, s kojim je već dulje vremena na "ratnoj nozi".

Zanimljivo je i to da SDP paralelno sa zvaničnim obilježavanjem Dana nezavisnosti u Predsjedništvu BiH, u Bugojnu organizira Svečanu akademiju, o čemu je javnost informirana putem zvaničnog facebook profila ove stranke. 

Naravno, svečanost u Bugojnu namjerno je tempirana tako da Nikšić ima alibi za nedolazak na svečanost u Predsjedništvu BiH kojoj je domaćin aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

Ovom gestom, Nikšić se javno svrstao na stranu HDZ-a koji već dulje vremena provodi kampanju bojkotiranja hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića.

Zanimljivo, na "alternativnoj svečanosti" u Bugojnu, osim Nikšća, govorit će  i Slavo Kukić, koji je na općim izborima 2018. godine figurirao kao najozbiljniji kandidat  SDP-a za poziciju hravatskog člana Predsjedništva BiH.

Osim Nikšića, izvjesno je da će prijem u Predsjedništvu BiH bojkotirati lider SNSD-a Milorad Dodik kao i njegov strateški partner, lider HDZ-a, Dragan Čović. 

alt

(Sl.B.)

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...