SLUŽBENI PODACI: Od korona virusa u Italiji 888 zaraženih, umrla 21 osoba

U Italiji je u petak broj zaraženih koronavirusom porastao na 888, umrla je dosad 21 osoba, a 46 se izliječilo, objavile su vlasti, a pokrajina Lombardija zatražit će od vlade da preventivne mjere ostanu na snazi još najmanje tjedan dana.

  • Svijet

  • 28. Feb. 2020  

  • 0

Prema službenim podacima objavljenima u petak ukupan broj zaraženih u Italiji porastao je na 888 u odnosu na 650 u četvrtak.

Većina novih slučajeva zabilježena je u Lombardiji.

"Lombardija će predložiti vladi da preventivne mjere ostanu na snazi još tjedan dana", rekao je Giulio Gallera, član regionalne vlade, prenosi Hina.

Nakon prvih zabilježenih slučajeva koronavirusa prošlog tjedna, vlada je u karantenu smjestila oko 50.000 stanovnika koji žive u deset gradova u Lombardiji, a nešto manje drakonske mjere uvela je u ostatku regije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...