POTVRĐENO PISANJE "SLOBODNE BOSNE": Emir Hadžihafizbegović i Senad Hasanspahić otpali, SDA predložila nova dva imena za ministre u vladi Kantona Sarajevo…

Prijedlog SDA da za ministra kulture i sporta i ministra za boračka pitanja u novoj Vladi Kantona Sarajevo budu imenovani Emir Hadžihafizbegović i Senad Hasanspahić, povučen je nakon posljednje afere

  • Politika

  • 03. Mar. 2020  03. Mar. 2020

  • 5

Protiv prijedloga imenovanja Hasanspahića i Hadžihafizbegovića kao novih ministara u Vladi Kantona Sarajevo bio je SDA-ov zastupnik Aljoša Čampara koji je naveo da oni "ne mogu biti ministri jer se predstavljaju kao dužnici pojedincu tj. onome koji sebe predstavlja 'prvim do Bakira' i koji tvrdi da ministri moraju raditi po njegovom nalogu".

Zbog tijesne većine od 18 zastupnika, u SDA su odlučili promijeniti prijedlog i umjesto navedenih kandidata predložiti Hajrudina Grabovicu za ministra za boračka pitanja i Kenana Alikadića za ministra kulture i sporta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...