PREMIJER NENADIĆ KREĆE PUNOM PAROM: "Danas su svi dobili zadaće da..."

Generalni prioriteti ove Vlade bit će razni resori, saradnja sa mladima, borba protiv korupcije. Imamo dobrih ideja, pripremljenih projekata u domenu saobraćaja, zdravstva, školstva. Planiramo u dijelu migrantske krize da sarađujemo sa nadležnim u okviru pripreme za novi talas, kazao je za N1 novi premijer KS Mario Nenadić.

  • Politika

  • 04. Mar. 2020  

  • 0

"U prvom dijelu ekspozea imamo jednu lijepu priču, evropsku. Ako uđemo u bilo koji oblik visoke politike, zaustavit ćemo šansu da riješimo neka pitanja", kazao je Nenadić za N1 i dodao:

"Što god bilo ili se dešavalo na višim nivoima, ja smatram završenim. Ovog časa kada sam imenovan moja namjera je da se na najjednostavniji način počnem baviti pitanjima građana. Nema politike, ne smije je biti ni u zdravstvu, ni saobraćaju".

Prva odluka, potez?

"Ono što prvi ministar koji bude imao spremnu akciju ćemo raditi, danas su svi dobili zadaće da pripreme projekte. Narednih dana ćemo se posvetiti budžetu, obavezali smo se nastaviti prekinutu sjednicu. Mi od danas pregledamo sve što smo pripremili u budžetu", kaže Nenadić i dodaje:

"Imat ćemo brojne sporazume vezano za saobraćaj, za komunalnu privredu, za neke nužne intervencije. Sredstva su osigurana, ne želim da nas visoka politika zaustavi na našem putu".

Na pitanje koje se jučer nekoliko puta spomenulo na sjednici o njegovom članstvu u stranci i tome čiji je kandidat ustvari, kazao je:

"Gospodin Radončić je uvijek isticao da sam jedan od perspektivnijih članova SBB-a, zajednički sam kandidat različitih stranaka".

Ko je promijenio nacionalnost?

"Radi se o činjenici da je, kako god ko shvatio, to je jedna greška koja se pojavila u tom trenutku. Mi smo u zadnjih 15 dana dva puta mijenjali po dva ministra. Taj zbir je ostao onakav kakav jest, a čini mi se da tada nismo imali nacionalna izjašanjenja", kaže Nenadić.

"Nama to niko nije ukazao, ne znam odakle to. Ja sam, to se može vidjeti na TV, s leđa sam upozoren i pozvan od kolega da ispravimo grešku.

Mi smo kompletirali vladu, pa su dva ministra odustala, pa smo mijenjali, i onda je tu došlo do greške u broju", dodao je.

Za kraj je poručio da nema razloga da se "uvlači u visoku politiku".

"Funkcija premijer KS je gornji operativni nivo ako budem radio mudro sa resorima koji mi pripadaju kao i svim građanima KS. Nemam razloga da se uvlačim u visoku politiku".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...