SVE JE DUGO PLANIRANO: Jedna je zemlja za samo godinu dana opustošila ruske zalihe zlata, za to je platila više od 5 milijardi dolara....

No, to nije jedina roba s kojom su ove dvije zemlje trgovale

  • Ekonomija

  • 06. Mar. 2020  

  • 1

Rusija je u prošloj godini prodala gotovo sve svoje zlato Velikoj Britaniji, pokazali su to podaci ruske carinske uprave.

Kako navodi The Moscow Times, Britanija je prošle godine od Rusije kupila 5,33 milijarde dolara zlata, odnosno 93 posto ruskog izvoza najcjenjenijeg metala. Time su Britanske nabave ruskog zlata čak 12 puta veće nego u 2018. godini, kada su iznosile 433 milijuna dolara. Također, Ruski izvoz zlata u Britaniju povećan je jedanaest puta, s 10,4 tona u 2018. na 113,5 tona prošle godine.

- London je središte globalne trgovine zlatom i mjesto gdje se zlatno rezerve fizički pohranjuju, opskrbljujući međunarodna sredstva kojima se trguje na burzi – poručio je John Mulligan, član Svjetskog vijeća za zlato i direktor tržišnih odnosa.

Iako je Britanija za rusko zlato izdvojila najviše u prošloj godini, to nije jedina roba s kojom su ove dvije zemlje trgovale. Za rusku naftu i naftne prerađevine Britanija je potrošila 3,4 milijarde dolara, dok je za platinu i srebro izdvojila 936 milijuna, odnosno 100 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...