ZBOG SLUČAJA ZARAZE KORONAVIRUSOM U BANJA LUCI: Odgađa se utakmica baraža sa Sjevernom Irskom?

Osim utakmice baraža, Nogometni savez BiH razmatra šta će biti i sa ostatkom sezone Premijer lige BiH.

  • Sport

  • 06. Mar. 2020  06. Mar. 2020

  • 0

Nogometni savez Bosne i Hercegovine razmatra opciju kako će reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrati baraž protiv Sjeverne Irske u okviru kvalifikacija Euro 2020, s obzirom na to da su u Bosni i Hercegovini potvrđena prva dva slučaja zaraze koronavirusom.

Iako se zaraženi čovjek, koji se vratio iz Italije, nalazi u Banja Luci oko 100 kilometara udaljenoj od Zenice, postoji objektivan rizik od zaraze, piše Belfast Telegraph. On je zarazio i svog sina koji je već išao na nastavu u školu pa je i škola privremeno zatvorena.

Osim utakmice baraža, Nogometni savez BiH razmatra šta će biti i sa ostatkom sezone Premijer lige BiH.

Dodatni rizik u cijeloj priči predstavlja činjenica da brojni građani Bosne i Hercegovine žive u Italiji i tamo rade, a u toj zemlji potvrđeno je više od 3.000 slučaje.

Još uvijek nije odlučeno hoće li biti odgođena utakmica sa Sjevernom Irskom ili će bniti odigrana pred praznim tribinama.

Ranije ove sedmice, predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin izjavio je da je uvjeren da će Euro 2020 biti organiziran unatoč izazovu epidemiji koronavirusa.

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...