AMER GOJAK JE NESTRPLJIV: "Ovo je prilika generacije"

”Svi smo mi igrači naviknuti na pobjede i trijumfe"

  • Sport

  • 06. Mar. 2020  06. Mar. 2020

  • 0

Zagrebački Dinamo će kako stvari stoje ponovo osvojiti HNL, a nakon pobjede protiv Hajduka, naš reprezentativac Amer Gojak je za Avaz govorio o sezoni u Dinamu, povredi koju je zadobio u duelu sa Hajdukom, te o predstojećim baraž utakmicama naše reprezentacije. ”U prošlom kolu sam se malo povrijedio, kada me nagazio protivnički igrač. Htio sam nastaviti sa igrom, ali je trener procijenio da je najbolje za mene da napustim teren, te da ne rizikujem previše”, istakao je Gojak, prenose Sportske.ba.

”Svi smo mi igrači naviknuti na pobjede i trijumfe. Ako smo riješili titulu onda moramo pronaći novi motiv. Recimo da pobijedimo sve mečeve do kraja, ili da se uigramo za mečeve koji nas očekuju u Evropi narednog ljeta.”- kazao je bh. reprezentativac, te se osvrnuo i na reprezentativne obaveze. Na pitanje osjeti li se u Zagrebu atmosfera predstojećeg baraža za Evropsko prvenstvo, Gojak je rekao:

”Ako pitate općenito, onda malo ko priča o tome, jer je Hrvatska osigurala plasman na Euro. Ako pitate mene, samo o tome mislim. Imamo dobru priliku i moramo je iskoristiti, jer je ovo prilika generacije. Nismo bili pravi tokom kvalifikacija, ali smo dobili novu priliku i sada je sve na nama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...