VASKOVIĆ ZALEDIO GRADONAČELNIKA BANJALUKE: Da li Svjedok Radojičić zna ko je Kum Budo Stanković?!

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 07. Mar. 2020  

  • 0

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

1.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić bio je svjedok optuženim rukovodiocima i saradnicima u RUGIP koji se terete da su raznim malverzacijama u predmetima „Naš Dom“ i „Građa“ oštetili Banjaluku za oko 7,43 miliona maraka. 

Riječ je o bivšem pomoćniku direktora RUGIP Aleksandru Deuriću, načelniku Odeljenja za nadzor u RUGIP Draganu Gruloviću, te radnicama Doris Kremenović i Željki Milinković.

2.

Radojičić je svjedočio na poziv odbrane optuženih i izjavio je da je Grad učinio sve da spase imovinu. 

3.

Pisao sam o ovim teškim kriminalnim slučajevima još 2016. i 2017. i najavio tada hapšenje Deurića i Grulovića, prije toga i notornog Mirka Stojčinovića, koji je i omogućio otimanje pomenutog zemljišta sa navedenim, obavljajući funkciju zamjenika pravobranioca sa sjedištem u Gradu Banjaluka.

Stojčinović je osuđen na 4,5 godina zatvora, a njegov pomoćnik Borislav Jeličić na godinu dana, februara 2019. godine.

4.

Međutim, svi oni su samo sluge Bude Stankovića, kuma Milorada Dodika i sve kriminalne radnje koje su počinili, uradili su po njegovom nalogu.

5.

Budo Stanković nije optužen ni za šta, a neće ni biti, iako je on vlasnik jedne entitetske institucije - Republičke uprave za geodetske i imovinskopravne poslove - RUGIP-a.

6.

Na sve ove malverzacije ukazivala je i Danijela Novaković, koja je bila pravobranilac RS, a preminula je 06.04.2017., dan nakon što je i zvanično smijenjena.

Prije toga doživjela je težak moždani udar.

7.

Njoj je prijetio Mirko Stojčinović i indirektno je odgovoran za njenu smrt.

Odgovoran je i Anton Kasipović, ministar pravde i tada i sada, koji je stao na stranu Stojčinovića i polovinom decembra 2016. godine pokušao da je smijeni, nakon što je ona otvoreno optužila Stojčinovića za najbrutalnije prijetnje.

Nakon toga krenulo je satiranje Novakovićeve, koje ona nije mogla podnijeti i doživjela je težak moždani, potom i umrla; To je ubistvo u nekoliko etapa, tu nikakve dileme nema. 

8. 

Građevinska mafija ne prašta - Novakovićeva nije izdržala pritisak i preminula je u 47. godini; Danas se sudi izvođačima radova na otimanju gradskog građevinskog zemljišta, Novakovićevu niko i ne pominje, posebno ne odgovornost za njenu smrt; Istovremeno, stvarni šefovi zemljišne mafije poput Bude Stankovića potpuno su zaštićeni i nedodirljivi. I dalje otimaju gradsko građevinsko zemljište.

9.

Važno je navesti da su prijetili i Radojičiću. 

“I kada je riječ o građevinstvu, gradska administracija se sudara sa opasnim lobijem, koji je spreman čak i na ugrožavanje bezbjednosti svih onih koji su u ovoj priči”, rekao je Radojičić 15.03.2017. na sjednici Skupštine Grada, ali nikada nije otkriveno ko su osobe koje su bile spremne na ugrožavanje njevgove bezbjednosti.

10.

Nikada o tome nije vođena istraga, niti se Radojičić ikada o tome, nakon tog 15.03.2017., javno očitovao. (Kao što ranije nije rekao ni riječ o prijetnjama Stojčinovića Novakovićevoj, iako je i ona branila imovinu za koju Radojičić tvrdi da je brani i Grad).

Jasno je i njemu i svakom u Banjaluci da su mu prijetili tajkuni SNSD-a, kao što je jasno da Radojičić odlično zna ko tačno stoji iza Deurića, Grulovića, Stojčinovića…; Zna on odlično da je to Budo Stanković, kao što zna odlično da je Stankovićev kum Milorad Dodik.

11.

U izboru između istine i funkcije, Radojičić uvijek bira funkciju. I nikada ne ide do kraja u ugrožavanju kriminalnih interesa svojih šefova i njihovih kumova.

12. 

Radojičić je Svjedok bezbrojnih kriminalnih djela narečenih; Posjeduje sve dokumente o tome, samom činjenicom da je Gradonačelnik i da su fakti u gradskoj upravi/njenim arhivama, ali ne izlazi sa njima ni u javnost niti ide prema institucijama. Svjedoči samo u procesima slugama Kumova. Kakav je i sam, jer mu je funkcija bitnija od svega.

13.

Individua koja nije riječi progovorila o, uskoro, dvogodišnjem satiranju građana Banjaluke, otvorenom nasilju nad njima, stavljanju ljudi van zakona, zato što traže istinu o ubicama Davida Dragičevića i kaznu za njih, već se pridružila progonu gora je od onih kojima služi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...