MONSTRUM IZ BANJALUKE PRIZNAO SVE: Rade Drljača priznao kako je ubio pa zapalio poznanika Brunu Rolda...

Rade Drljača (24) iz Banjaluke pred sudijom za prethodno saslušanje banjalučkog Okružnog suda priznao je krivicu za brutalno ubistvo poznanika Brune Rolda (54) kome je, prema optužnici, zario čakiju u vrat i zatim zapalio njegovo tijelo

  • Hronika

  • 09. Mar. 2020  09. Mar. 2020

  • 0

Drljača se tako odrekao prava na suđenje, dok je optuženi Slobodan Krnetić (33) negirao krivicu, a Boris Zorić (33) se nije izjašnjavao jer sud nije još odlučio o prigovorima koje je na optužnicu uložio njegov advokat. U narednom periodu očekuje se Zorićevo izjašnjenje, nakon čega će biti imenovano vijeće koje će suditi u ovom predmetu.

Rold je ubijen 25. novembra prošle godine u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca, a koja je vlasništvo Ivice Pezića. Optužnica Drljaču, Krnetića i Zorića tereti da su kao saizvršioci počinili ubistvo. Drljaču terete i za paljenje žrtvinog tijela i kuće u kojoj je počinjen zločin. U optužnici se navodi da su Drljača i Zorić djelo počinili u stanju privremene duševne poremećenosti, Drljača zbog afekta gnjeva i alkoholisanosti, a Zorić zbog poremećaja ličnosti i zavisnosti od droge i alkohola. Trojica optuženih su, kako se navodi, šakama i nogama tukli Rolda nanoseći mu višestruke povrede. Za to vrijeme su mu nož stavljali pod vrat i prijetili da će ga zaklati.

- Žrtvu je prvo Krnetić šakom udario u glavu, nakon čega su ga svi zajedno tukli rukama i nogama po tijelu. Nanijeli su mu teške povrede lobanje, višestruke prelome rebara, grudne kosti, rascjep jetre. Rolda su potom vezali tako što ga je Zorić držao za noge, koje su Drljača i Krnetić svezali maramom - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je Krnetić potom uzeo kuhinjski nož sa crvenom drškom i prišao Roldu govoreći mu da će ga zaklati.

- Od toga je odustao i nož ostavio na sto, ali ga je zatim uzeo Zorić te prišao Roldu i prislonio mu oštricu na vrat uz prijetnju da će ga zaklati. Od te namjere je odustao i on, te je odložio nož koji je uzeo Drljača i ubo Rolda u vrat nanoseći mu smrtonosnu ranu širine tri i dubine sedam centimetara - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Rold na mjestu ostao mrtav, a nakon zločina Drljača je upaljačem zapalio spužvu kreveta na kojem je ležalo tijelo. Usljed požara tijelo žrtve je ugljenisano, a vatra se proširila na cijelu prostoriju i kuću, koja je oštećena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...