NASTAVIO DESNIČARSKU RETORIKU: Evo koga je Viktor Orban optužio za širenje koronavirusa u Mađarskoj

"Jasno je da su bolest uglavnom donijeli stranci i da se ona među njima sada širi", rekao je za mađarski radio, prenosi agencija Beta.

  • Svijet

  • 14. Mar. 2020  14. Mar. 2020

  • 1

Mađarski premijer Viktor Orban je istakao da postoji veza između imigracije i COVID-19, "kojeg su unijeli stranci, i sada se među njima širi".

"Jasno je da su bolest uglavnom donijeli stranci i da se ona među njima sada širi", rekao je za mađarski radio, prenosi agencija Beta.

U Mađarskoj je do sada registrirano 19 slučajeva zaraza, a više od polovice inficiranih su Iranci koji su dobili stipendije od mađarske Vlade.

Orban je opravdao zatvaranje univerziteta prisustvom "velikog broja stranaca".

"Vodimo bitku na dva fronta, prema migraciji i koronavirusu, koji su povezani, jer se i jedno i drugo širi kretanjem", kazao je mađarski premijer, prenosi agencija Beta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...