OVO SE NIKADA PRIJE NIJE DOGODILO: UEFA će nastaviti Ligu prvaka, ali u terminu u kojem se nikada nije igrala…

Krovna kuća nogometa UEFA ima za cilj spasiti sva nacionalna prvenstva, ali i Ligu prvaka i Europa ligu odigrati do kraja zbog čega bi se elitno klupsko takmičenje moglo igrati u potpuno drugom terminu

  • Sport

  • 18. Mar. 2020  

  • 0

Preostali ligaški i kup mečevi, te susreti Lige prvaka i Europa lige se moraju kompletirati u maju i junu pa UEFA razmišlja da se Liga prvaka i Europa liga igraju nedjeljom, dok bi se prvenstva igrala radnim danima po ubrzanom tempu.

Najugroženija je Italija gdje se mora odigrati 12 kola Serije A plus zaostale utakmice, Bundesligi i Premiershipu je ostalo po devet kola. U Premijer ligi BiH je ostalo još 11 kola plus polufinala i finale Kupa.

UEFA-in cilj je da se finale Europa lige održi 24. jjuna u Gdnjacku, a ono Lige prvaka tri dana kasnije u Istanbulu. Gazzetta dello Sport piše kako su već određene alternative.

Plan B za odigravanje finalnih utakmica su londonski Wembleyju i rimski Olimpico. Riječ je o stadionima gdje se trebalo Evropsko prvenstvo.

Najoptimističniji datum za početak takmičenja je 14. april što znači da bi se za završetak sezone imalo 10 slobodnih vikenda i 9 slobodnih srijeda. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...