SVE POHVALE DOBRIM LJUDIMA: Humanitarna organizacija Pomozi.ba osigurala 500 hiljada hirurških maski za građane BiH

Ovdje se radi o velikoj vrijednosti maski, kako zbog trenutne cijene na tržištu, tako i zbog otežane nabavke istih. K

  • Društvo

  • 18. Mar. 2020  

  • 0

Humanitarna organizacija Pomozi.ba osigurala je 500 hiljada hirurških maski za lice koje će besplatno dijeliti građanima.

Glasnogovornica Udruženja “Pomozi.ba” Maja Arslanagić rekla je da neće imati štand na kojem će dijeliti maske zbog posljednje odluke Federalnog štaba civilne zaštite koji je donio naredbu da se zabranjuju sva javna okupljanja i obustavlja rad ugostiteljskih objekata, kao i usluge kulturnih i sportskih institucija, odnosno svih objekata gdje se može okupljati stanovništvo.

Naime, Pomozi.ba apeluje na građane da ne stvaraju gužve ali da se, oni kojima su maske neophodne, mogu javiti u prostorije Udruženja na Čengić Vili.

Ona je apelovala na građane da ne dolaze u velikom broju i da dolaze samo oni kojima je maska neophodna, a ne mogu je nabaviti.

Ovdje se radi o velikoj vrijednosti maski, kako zbog trenutne cijene na tržištu, tako i zbog otežane nabavke istih. Kako bi spriječili eventualne zloupotrebe, na maskama će pisati: besplatno Pomozi.ba.

Obzirom na situaciju koja se mijenja iz časa u čas, kod podjele maski prioritet stavljaju na prvu liniju odbrane, a to je medicinsko osoblje domova zdravlja od kojih od jutros dobijaju zahtjeve za maskama sa svih strana. Na građane apeluju da se što manje kreću jer je to najbolji način da se svi zaštitimo.

Nadalje, Pomozi.ba u svojim robnim rezervama trenutno raspolaže sa oko 200 tona hrane.

“Sa ovom informacijom izlazimo jer smo zadnjih dana bili svjedoci pustošenja polica po šoping centrima i supermarketima, a ne možemo ni zamisliti kako su se osjećali oni koji nisu bili u stanju da se koliko-toliko obezbijede hranom, dok mnogi oko njih panično kupuju. Kakav li su strah samo oni osjetili? E zbog toga smo mi tu. Hrana je prvenstveno namjenjena za najugroženiju kategoriju, odnosno stare, bolesne i iznemogle ljude, tj. ljude kojima svaki dan nosimo gotove obroke na kućnu adresu. Obzirom na naše robne rezerve, ovi ljudi su osigurani minimalno narednih godinu dana, kada ne bismo više dobili niti jednu jedinu donaciju za tu namjenu”, saopštili su iz Pomozi.ba.

Istakli su kako se nadaju da će iz cijele situacije sa koronavirusom izaći kao društvo jači i složniji – prenio je BHRT.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...