SARAJLIJE U HUMANOJ MISIJI: Veliki odziv građana na humanitarnom bazaru Pomozi.ba (FOTO)

Jagoda iz Sarajeva je samo jedna od mnogih koji su posjetili humanitarni bazar.

  • Društvo

  • 19. Avg. 2023  

  • 0

U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu jutros je otvoren humanitarni bazar kojeg su i ovaj put podržali brojni građani.

Tradicionalni humanitarni bazar poznat je po simboličnim cijenama, a što je najbitnije sav prihod od bazara namijenjen je za humanitarne aktivnosti koje Pomozi.ba sprovodi 365 dana u godini.

Jagoda iz Sarajeva je samo jedna od mnogih koji su posjetili humanitarni bazar.

“Na ovaj način je važna i podrška ljudima kojima je pomoć potrebna u skladu sa našim finansijskim mogućnostima, a dobro nam dođe i ovo što se ovdje kupi, jer su to sve dobro očuvane stvari. Zaista se na bazaru može naći svašta”, rekla je ova Sarajka koja je i ranije dolazila na humanitarni bazar.

Amina Begović je također mišljenja da je vrlo važno na ovaj način pružiti pomoć i podršku radu i aktivnostima Udruženja Pomozi.ba.

“Organizacija Pomozi.ba ima mnogo akcija, a jedna od njih je i ovaj bazar, a koja u isto vrijeme pomaže ljudima da nađu stvari koje su korisne za njih, da doniraju stvari koje su njima viška i da sva sredstva budu vrlo korisno iskorištena jer oni znaju gdje da ih usmjere”, kazala je Begović.

Glasnogovornica Pomozi.ba Saliha Rokša izjavila je da su i danas otvorili vrata ovomjesečnog humanitarnog bazara.

“Posjećenost je izuzetno velika kao i svih ostalih naših humanitarnih bazara. Pozivamo sve naše Sarajke i Sarajlije da nam se pridruže danas do 17 sati i kupe raznovrsne stvari za sebe i svoje prijatelje po vrlo povoljnim cijenama”, rekla je Rokša te dodala:

“Bitno je naglasiti da prihodi od prodaje idu za naše socijalno ugrožen stanovništvo i oboljele sugrađane koji često žive na granici siromaštva ili nisu u mogućnosti prikupiti ogromna finansijska sredstva za liječenje.”

Na bazaru se mogu kupiti, ali i donirati dobro očuvane stvari, kao što su kućne potrepštine, knjige, odjeća, obuća… Donirane stvari će biti iskorištene za prodaju na narednim bazarima ili uručene ljudima u potrebi.

Udruženje Pomozi.ba bazar organizuje jednom mjesečno, a sva sredstva prikupljena na ovaj način usmjeravaju se ka socijalno ugroženim i oboljelim ljudima u Bosni i Hercegovini.

Humanitarni bazar na adresi dr. Fetaha Bećirbegovića 8 otvoren je do 17 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...