UVIJEK AKTUELNE: Napravite krofne za bilo koji obrok na ovaj način...

Punjene džemom ili eurokremom savršen su desert za ljubitelje klasičnih recepata

  • Gastro

  • 18. Mar. 2020  18. Mar. 2020

  • 0

SASTOJCI:  

600 gr brašna

60 ml mlake vode

300 ml mlakog mlijeka

100 gr šećera

2 jajeta

70 gr putera

2 kesice kvasca   

PRIPREMA:

1. Kvasac otopiti u mlakoj vodi.

2. U velikoj posudi pomiješati dignuti kvasac, šećer, so, jaja, otopljeni puter, mlijeko i 400 gr brašna.

3. Mijesiti i polako dodavati ostatak brašna dok se tijesto ne prestane lijepiti za posudu.

4. Mijesiti na pobrašnjenoj posudi dok ne postane elastično.

5. Pokriti i ostaviti da se udupla.

6. Razvući tijesto i rezati krugove.

7. Pržiti na srednje jakom ulju dok ne porumene s obje strane.

8. Krofne možete puniti nadjevom po želji kasnije. 

Prijatno:) 

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...