OPASNOST SA NEIZVJESNIM KRAJEM: Sjeverna Makedonija proglasila vanredno stanje

Sjeverna Makedonija proglasila je danas vanredno stanje kako bi obuzdala širenje zaraze novim koronavirusom, rekao je predsjednik Stevo Pendarovski nakon sastanka sa ljudima u vladi i zdravstvenim službama.

  • Regija

  • 18. Mar. 2020  18. Mar. 2020

  • 0

Vanredno stanje je za sada proglašeno na 30 dana, ali bi moglo biti produženo, rekao je Pendarovski.

Vanredno stanje omogućuje vladi da donosi i provodi odluke u borbi protiv bolesti Covid-19 dok je zemlja bez parlamenta koji je raspušten pred izbore koji su se trebali održati 12. aprila ali su sada otkazani.

U Sjevernoj Makedoniji je do sada utvrđeno 35 slučajeva zaraze.

Već zatvorila većinu svojih graničnih prijelaza 

"Činjenica da po prvi put od ostvarivanja nezavisnosti uvodimo vanredno stanje pokazuje složenost situacije u kojoj smo se našli i koliko je velika opasnost za sve nas", rekao je Pendarovski.

Pendarovski nije naveo pojedinosti o mjerama koje bi vlada mogla uvesti u toku vanrednog stanja.

Sjeverna Makedonija je već uvela niz mjera kako bi spriječila širenje Covida-19, od zabrane javnog okupljanja do zabrane ulaska stranim državljanima. Također je zatvorila većinu svojih graničnih prijelaza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...