IDEALNO ZA IZOLACIJU: Dovoljno vam je samo pola kašičice suhog kvasca - recept za najjednostavniji kruh koji se ne mijesi

Sama izrada je prilično jednostavna. Večer prije sve sastojke pomiješate, ujutro ih prebacite u posudu za pečenje, ostavite malo da odmore i ispečete kruh

  • Gastro

  • 19. Mar. 2020  

  • 0

Izrada domaćeg kruha ponekad može biti zahtjevna iz više razloga. Uz užurbani ritam teško je svakodnevno peći domaći kruh.

Uz to, treba i vremena da se savlada njegova izrada. Ja se u početcima svog kuhanja nikad nisam usudila izrađivati tijesta, o kruhu da i ne govorim. Taj posao sam prepuštala starijim i iskusnijim kuharicama.

Sada, kada obožavam izrađivati kruh, ponekad jednostavno ne stignem. Tada najradije posegnem za ovim receptom. Ako nemate vremena, niste vješti ili vam se jednostavno ne da izrađivati kruh, ovaj recept ćete obožavati.

altBAKE ME BY NINA

 Za izradu ovog kruha vam treba brašno, hladna voda, malo soli i pola žličice suhog kvasca. Da, samo pola žličice na cijeli kruh.

Kruh je divno rupičast i mekan iznutra. ima tanku hrskavu koricu i ostaje vam svjež do tri dana. Ako volite sjemenke tada ovoj količini samo nadodajte 90 g sjemenki po izboru. Površinu kruha također možete posuti sjemenkama prije pečenja.

 Sama izrada je prilično jednostavna. Večer prije sve sastojke pomiješate, ujutro ih prebacite u posudu za pečenje, ostavite malo da odmore i ispečete kruh. I to je sve!

Kažem vam, obožavat ćete ovaj kruh.

altBAKE ME BY NINA

NAJJEDNOSTAVNIJI HLJEB KOJI SE NE MIJESI

SASTOJCI

  • 650 g glatkog brašna
  • 510 ml vode
  • 1/2 žličice suhog kvasca
  • 2 žličice soli (14 g)

DODATNO

  • brašno za posipanje posude (ja koristim kukuruzno)

PRIPREMA

  1. Sve sastojke stavite u veću posudu i dobro ih promiješajte kako vam ne bi ostalo suhih dijelova.
  2. Posudu prekrijte prozirnom folijom i ostavite preko noći na sobnoj temperaturi (8-10 h)
  3.  Nakon 8 sati tijesto će vam biti puno mjehurića i narasti će.
  4. Posudu za pećnicu koja ima poklopac premažite tankim slojem maslaca ili je pošpricajte uljem u spreju (rubove također) pa je pospite kukuruznim ili običnim brašnom pazeći da se brašno zadrži i na rubovima.
  5. Tijesto istresite u posudu i ostavite ga još sat vremena na toplom. Posudu poklopite.
  6. Posudu s tijestom stavite u hladnu pećnicu koju ste upalili na 230 stupnjeva.
  7. Pecite 55-60 minuta, zadnjih 10 minuta oprezno skinite poklopac kako bi kruh dobio hrskavu koricu izvan.
  8. Nakon što se ispeče, kruh izvadite iz posude i ostavite da se ohladi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...