OGLASILA SE I ŽELJANA ZOVKO: "Hrvatska treba biti prioritet pri raspodjeli..."

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko izrazila je duboko žaljenje i zabrinutost zbog snažnog potresa koji je pogodio glavni grad Hrvatske te pozvala građane na solidarnost, smirenost i povrh svega društvenu odgovornost

  • Regija

  • 23. Mar. 2020  

  • 0

"U mislima sam s građanima Zagreba u ovim teškim trenutcima punim izazova. Još jednom pozivam građane da pomognu onima kojima je pomoć potrebna i da ostanu smireni. Još uvijek smo suočeni s rizikom daljnjeg širenja koronavirusa i dužnost nam je da kao odgovorni građani poštujemo upute Stožera civilne zaštite, Vlade i nadležnih zdravstvenih institucija", poručila je Zovko.

Pozvala je i Europsku uniju da osigura odgovarajuću koordiniranu pomoć za Zagreb.

„Potres u Zagrebu značajno će utjecati na mjere koje Hrvatska provodi u borbi protiv pandemije koronavirusa. Stoga apeliram na povjerenika za upravljanje krizama Janeza Lenarčiča da učini sve što je u njegovoj moći da Republici Hrvatskoj i Gradu Zagrebu osigura pravovremenu pomoć u ovim kriznim trenutcima. Hrvatska sada treba biti prioritet u raspodjeli medicinske pomoći Europske unije", poručila je Zovko.

Također, pozvala je EU da medicinsku i drugu pomoć potrebnu Hrvatskoj i Zagrebu za saniranje štete nastale potresom osigura iz programa RescEU, kao i iz Fonda za solidarnost Europske unije (EUSF), koji je i uspostavljen s ciljem pružanja pomoći i izražavanja solidarnosti s regijama u Europi pogođenima prirodnom katastrofom, priopćeno je iz Europske pučke stranke (EPP).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...