MUSK, MILIJARDER KOJI JE ODLUČIO DJELOVATI: "Kupili smo respiratore u Kini i poslali ih u SAD"

Kompanija Tesla kupila je bolničke respiratore u Kini i poslala ih u SAD, rekao je izvršni direktor kompanije Elon Musk.

  • Svijet

  • 24. Mar. 2020  

  • 0

Ova kupovina je rezultat toga što se mnoge vlade širom svijeta obraćaju proizvođačima automobila i aviona u vezi sa nabavkom ili proizvodnjom respiratora i ostale medicinske opreme, prenosi Reuters.

"Kina ima i višak zaliha, tako da smo kupili 1.255 respiratora u petak i avionima ih poslali u Los Angeles", naveo je Musk u jednom od svojih tvitova.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom rekao je da ta država očekuje da primi 1.000 respiratora od kompanije Tesla, s obzirom na to da se SAD suočavaju sa velikim povećanjem broja pacijenata zaraženih virusom korona

(NN/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...