MUZIKA U IZOLACIJI (IV); ZA „SB“ GOVORI VLADO KRESLIN, SLOVENAČKI KLASIK: „Ironija u mome slučaju je ta, da sam baš u ovom mjesecu trebao ići u Kinu...“ (VIDEO)

Dok su u izolaciji, mirovanju, prinuđeni da ne rade, regionalni muzičari će nam, ipak, govoriti šta rade, sviraju li i planiraju li nešto u danima kad se ništa ne može planirati; tri, skoro, ista pitanja za svakoga - odveć dosta, u ovakvim vremenima

  • Kultura

  • 24. Mar. 2020  24. Mar. 2020

  • 0

Zbog koronavirusa otkazali ste brojne koncerte, promocije, gostovanja, druženja, snimanja, pojavljivanja. Ali, ako je svako zlo za neko dobro, može li ovo sadašnje i zaista biti dobro?

Tog 7  marta održali smo veliki koncert u Velenju s „Malim bogovima“ i „Beltinškom bandom“. I kad smo sjedili na večeri, svi mi, nas jedno 16 ljudi s mojim 92-godišnjim tatom na čelu, rekao sam: Evo momci, ovo će biti zadnji koncert za neko vrijeme. Sad se bojim, da će biti za duže, nego što sam mislio. Sve što ste nabrojali otpada, ali Boga mi, brine me samo kako će se ovo završiti, kakav kaos i promjene će se nagomilati oko nas. I samo se nadam, da preživimo. Ironija u mome slučaju je ta, da sam baš u ovom mjesecu trebao imati tri koncerta u Šangaju i u Pekingu. I baš sam se veselio, da vidim taj drugačiji svijet, ali eto...

Kako bend, odete li na probu, ili svirate kod kuće?

Ja za svoju dušu, svake večeri oko 18 sati na balkonu odsviram po jednu pjesmu i objavim je na FB-u, na Twitteru, Instagramu. To mi je neki ćeif, pa i inat. Prekjuče sam odsvirao Mlinarecov "Osmijeh za Zagreb", juče Bowiejeve "Heroes", a "zavrtiće se"  i neki sevdah za koji dan, mislim.

Kad sve ovo prođe, a proći će, gdje ćete održati prvi koncert?

Još ne znam. Ovim putem želim da pozdravim sve svoje prijatelje u Sarajevu i u Bosni i Hercegovini, i zaželim svima svu sreću.

(D.Bajramović)              

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...