GORAŽDE OSTAJE PRKOSNO: “Nećemo dozvoliti da se Srbija iskupi sa 2 respiratora i tonom brašna”

Povodom epidemije korona virusa i dešavanja u Bosansko-podrinjskom kantonu u vezi s njom, saopštenjem za javnost oglasio se komandant KŠCZ BPK Goražde, Edita Velić. Njeno saopštenje prenosimo u cjelosti.

  • Društvo

  • 24. Mar. 2020  

  • 2

"Nadležne institucije države na svim nivoima poduzimaju sve neophodne mjere kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Shodno tome, Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde proteklih dana u kontinuitetu iznalazi rješenja za zaštitu stanovništa.

Koristeći zvanične kanale komunikacije, Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde i Vlada BPK Goražde koordiniraju pomoć sa viših nivoa vlasti - od Federacije BiH, Vijeća ministara BiH, te Predsjedništva BiH. Od svih nabrojanih institucija, BPK Kanton Goražde ima snažnu podršku.

Ističemo da vjerujemo svim institucijama Bosne i Hercegovine i da poštujemo napore koje svi zajednički činimo na suzbijanju širenja koronavirusa. Smatramo da je naša država dovoljno stabilna i jaka, te da njene institucije u ovom trenutku mogu odgovoriti ovom izazovu. Poštujemo namjere da se druge države uključe i pomognu Bosni i Hercegovini. Poštujemo privatne kontakte i poznanstva koja mogu pomoći pri dobijanju pomoći, ali apelujemo da to radimo na ispravan način, poštujući zvanične note komunikacije sa drugim državama.

U ovim momentima najvažnijim smatramo povjerenje u institucije, te molim sve da se suzdrže ishitrenih reakcija.

Pozivam vas da budete oprezni i prilikom informisanja o koronavirusu i mjerama koje se preduzimaju. Odgovornost i poštivanje preporuka će nam pomoći da na najbolji način savladamo izazov s kojim se suočavamo. Ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti.

Zahvaljujem se svim strukturama uključenima u proces zaštite i spašavanja. Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde bio je i ostat će na usluzi svim građanima BPK Goražde", navodi Velić u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...