PREPOZNAT RAD I TRUD: Stiglo pismo podrške i zahvalnosti premijeru Novaliću

Gradonačelnica Visokog Amra Babić uputila je premijeru Federacije BiH Fadilu Novalić javnu podršku i izraze zahvalnosti  za sve aktivnosti i mjere koje je Vlada FBiH - kao institucija koja donosi mjere do sada poduzela na sprječavanju pandemije koronavirusa.

  • Društvo

  • 24. Mar. 2020  

  • 0

-Suočeni smo u ovom teškom vremenu sa brojnim izazovima, a sigurno je najveći nedostatak zdravstvene opreme i kapaciteta. Najviše raspoloživih resursa kojima raspolaže lokalna zajednica u ovom trenutku usmjeravamo upravo tamo. Dajemo od sebe sve što možemo da ispoštujemo sve naredbe Federalnog štaba civilne zaštite. Svakodnevno nas kontaktiraju zabrinuti građani, ali i privrednici.

Privredni kapaciteti su u zastoju, narudžbe se otkazuju, izvoz je zaustavljen. Smanjiti kontakte, a samim tim ograničiti rizike i širenje virusa znači svakako dodatno zaustaviti proizvodnju i privredu.

Da bi to uradili, privrednici moraju imati nadu da će Vlada setom mjera i brzim finansijskim injekcijama pomoći sanaciju ogromnih gubitaka koji će uslijediti.

Možda je ovo trenutak da vlade svih nivoa, sredstva koja su prva raspoloživa - a cijenim da su tu i grantovi političkim partijama, usmjeri za pomoć privrednicima. Neka to bude prvi korak.

Kao privrednik, sigurna sam da ćete ovu ideju podržati. Učinimo sve da smanjimo kontakte i spriječimo širenje virusa. Odgovornost ovog trenutka je ogroman izazov za sve nas. Učinimo sve da iz njega izađemo sto manje ostećeni- navodi gradonačelnica Babić u obraćanju premijeru Novaliću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...