PONOS ZENICE: Oni su oformili volonterski tim i pomažu starijim sugrađanima koji je zabranjeno kretanje...

Veliki broj njihovih članova čine maloljetnici, ali zbog zabrane kretanja, ne mogu sudjelovati u volonterskom timu

  • Društvo

  • 25. Mar. 2020  

  • 0

U pomoć svojim sugrađanima starijim od 65 godina kojima je zabranjeno kretanje zbog koronavirusa, uključio se i volonterski tim Saveza izviđača grada Zenice (SIGZ), koji za sada broji 14 punoljetnih članova - kazao je u izjavi za Fenu predsjednik SIGZ-a Edin Šarić.

- Za sada naš tim sačinjava 14 mladih ljudi, uzrasta od 18 do 30 godina, ali bude li bilo potrebe uključit ćemo još neke svoje članove.

Naš će tim, a u skladu sa naredbom Kriznog štaba grada Zenica, djelovati prema uputama i instrukcijama Crvenog križa, čiji volonteri također obilaze stare i nemoćne te im pružaju pomoć u ovo vrijeme kada im nije dozvoljeno napuštati svoje domove - ističe Šarić.

Napominje da veliki broj njihovih članova čine maloljetnici, te, zbog zabrane kretanja, ne mogu sudjelovati u volonterskom timu.

Kaže da će Upravni odbor SIGZ-a pratiti naredbe i upute kriznih štabova svih nivoa vlasti.

Prošle je sedmice i Sportski savez tog grada pozvao sportiste da se dobrovoljno prijave te stave na uslugu Kriznom štabu civilne zaštite.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...