STRAHOTNO U EVROPSKOM ŽARIŠTU KORONAVIRUSA: "Teško je, u bolnicama nema mjesta, mnogi ostaju da umru kod kuće"

Bolnice u Italiji nemaju prostora za nove pacijente što dovodi do velikih problema. Zbog takve situacije, mnogo ljudi izgubilo je život i prije dolaska u bolnicu.

  • Svijet

  • 25. Mar. 2020  

  • 0

"Bolnicama jednostavno nedostaje prostora i opreme da svima pomogne... tako mnogi ostaju da umru kod kuće, upozorio je gradonačelnik Begrama Đorđo Gori, prenosi RT.

Bergamo je grad u Lombardiji, pokrajini koja je najviše pogođena epidemijom koronavirusa. "Zdravstveni sistem je preopterećen, svi rade od 8 ujutru pa do uveče, dok se potpuno ne iscrpe", rekao je Gori.

"Mnogi u bolnicu dođu kasno, već u teškom stanju i odmah je potrebna intubacija i intenzivna njega", dodao je Gori naglašavajući da je u Bergamu prošle nedjelje umrlo više od 300 ljudi.

"Teško je… jednostavno nema mjesta za sve ljude u bolnicama."

U utorak su u cijeloj zemlji zabilježena 743 smrtna slučaja, kao i 3.612 novozaraženih. U Bergamo je stigao i tim ruskih specijalista koji bi trebalo da pomognu u suzbijanju širenja koronavirusa u zemlji.

Rusija je poslala 15 vojnih aviona pomoći, uključujući testove i medicinsku opremu. Do sada je u Italiji potvrđeno preko 69.000 slučajeva obolelih, a umrlo je preko 6.800 ljudi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...