I TO POSTOJI: Napravite paradajz šnicle i shvatit ćete kako je to dobar potez

Grčki specijalitet, vegetarijansko jelo ili savršen prilog uz meso

  • Gastro

  • 25. Mar. 2020  25. Mar. 2020

  • 0

SASTOJCI:

4 paradajza

2 luka

2 kašike brašna

½ kašičice praška za pecivo

peršun

menta

origano

ulje

so

biber

PRIPREMA:

1. Paradajz operite, izrežite na četvrtine i izvadite sjemenke.

2. Izrežite zatim na sitne kockice i ostavite da se ocijedi.

3. Dodajte sitno sjeckani luk, mentu, origano i peršun po želji, posolite i pobiberite.

4. Umiješajte brašno i prašak za pecivo pa kašikom vadite smjesu i pržite u vrelom ulju dok sve ne porumeni sa obje strane.

Prijatno!:)  

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...