ŠOKANTAN SKANDAL POTRESA REGIJU: Srbija zaplijenila Crnoj Gori tri respiratora na granici?

Tri od pet respiratora koje je crnogorski Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, čije je sjedište u Beogradu, Srbija je zadržala na granici s Crnom Gorom te potom zaplijenila, pišu u četvrtak podgoričke Vijesti.

  • Regija

  • 26. Mar. 2020  

  • 6

Kako je tom listu potvrdio direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić, ta ustanova, zadužena za nabavku medicinske opreme i materijala za potrebe crnogorskog zdravstvenog sustava, potpisala je ugovor s dobavljačem za kupovinu pet aparata, a ranije su isporučena dva.

"Što se tiče tri respiratora, ne možemo računati na njih jer ih je zaplijenila Republika Srbija. Aparati su naručeni od predstavnika švedskog proizvođača respiratora, koji ima sjedište u Srbiji. Ali s obzirom na to da je za tu vrstu opreme uvedena zabrana, isporuka nije moguća", rekao je Čirgić dnevniku Vijesti.

Tom listu, kako se navodi, na pitanja o zapljeni respiratora nije odgovorilo ni srbijansko diplomatsko predstavništvo u Podgorici ni crnogorsko veleposlanstvo u Beogradu.

EU donirala 3 miliona eura crnogorskom zdravstvenom sustavu

Europska unija donirala je hitnu pomoć Crnoj Gori u vrijednosti od tri milijuna eura, namijenjenu zdravstvenom sustavu te zemlje, namijenivši i dodatnih 50 miliona za dugoročni program pomoći u skladu s potrebama, a najviše za zdravstvo, gospodarstvo i preduzetnike, objavio je na Twitteru šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.

Komentirajući informaciju o pomoći Bruxellesa, crnogorski premijer Duško Marković izrazio je Uniji zahvalnost na potpori Crnoj Gori u borbi protiv zaraze koronavirusom ističući da su "europske vrijednosti i solidarnost na djelu", dok je crnogorski predsjednik Milo Đukanović rekao da "EU pokazuje da je uz Zapadni Balkan i u teškim vremenima“.

(Hina/SB)

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...