PREDSJEDNIK ČEČENIJE NEMA MILOSTI: "Ko prekrši izolaciju, TREBA GA ODMAH UBITI!"

Pored smrtne kazne za prekršitelje izolacije, predsjednik Čečenije je predložio i društveno korisni rad za one koji šire lažne informacije o koronavirusu.

  • Svijet

  • 26. Mar. 2020  26. Mar. 2020

  • 0

Predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov predložio je dosad najbrutalnije rješenje za kršenje karantina, prenose mediji.

“Ako mene pitate, svakoga ko pravi probleme sebi treba ubiti. Ne samo da će biti bolestan, nego će zaraziti i porodicu, braću, sestre, komšije..”, kazao je Kadirov komentarišući slučaj jednog stanovnika koji se vratio u zemlju i prekršio mjere izolacije.

Muškarac kojeg je Kadirov kritikovao nedavno se vratio s hodočašća iz Mekke, a nije ispoštovao mjere izolacije.

Pored smrtne kazne za prekršitelje izolacije, predsjednik Čečenije je predložio i društveno korisni rad za one koji šire lažne informacije o koronavirusu.

Čečenija je republika u Ruskoj Federaciji, u kojoj je od 1999. na snazi moratorij na smrtnu kaznu, a niko nije zvanično pogubljen od 1996. godine. Human Rights Watch i druge grupe ranije su kritikovale Kadirova zbog kršenja ljudskih prava.

Kadirov je naredio zatvaranje svih restorana, kafića i okupljališta kako bi se suprotstavio širenju zaraze.

“Ako hiljadu osoba dođe u bolnice u jednom danu, nećemo moći ništa učiniti”, kazao je Kadirov.

COVID-19 uzeo je maha u Rusiji, a dosad je zabilježeno 658 slučajeva. Prema informacijama univerziteta Johns Hopkins, skoro trećina tih slučajeva zabilježena je u posljednja 24 sata.

Ranije ovog mjeseca, poput mnogih lidera, i Kadirov je pozivao narod da se ne brine o koronavirus i da “pije vodu s limunom i jede bijeli luk za čišćenje krvi”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...