AKO NEMATE KVASCA: Ovo je jednostavna zamjena, sastojke imate kod kuće

Ukoliko ovih dana odustajete od recepata koji u sebi sadrže kvasac, više ne morate; postoji jedna jednostavna zamjena za kvasac, a sastojke već imate kod kuće...

  • Jeste li znali

  • 30. Mar. 2020  30. Mar. 2020

  • 0

Kada se miješaju kvasac, brašno i voda, oslobađaju se šećeri koje kvasac poništava i oslobađa se ugljen-monoksid, koji je zapravo odgovoran za narastanje tijesta.

Sličan efekat postiže se miješanjem sode bikarbone i kiseline, a najviše se preporučuje sok od limuna.

Recept:

Pomiješati jednaku količinu sode bikarbone i soka od limuna, tako da se ukupna količina poklapa sa gramažom kvasca koja se navodi u receptu.

Savjet:

Da bi tijesto naraslo kako treba, ne treba ga ostavljati da stoji, već što prije staviti u rernu.

(SB/B92)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...