PREMIJERKA DANSKE OBRATILA SE NACIJI: Ovakve vijesti nisu očekivali ni u snu…

U cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, u Danskoj je od 13. marta zatvoren najveći dio javnog i veliki dio privatnog sektora i uveden je niz zaštitnih mjera

  • Svijet

  • 31. Mar. 2020  

  • 0

Premijerka Danske Mette Frederiksen izjavila je da će ta zemlja, ako rast broja zaraženih korona virusom ostane stabilan u naredne dvije nedjelje, početi postepeno i kontrolirano otvaranje dijelova društva zatvorenih zbog pandemije.

Na konferenciji za novinare Frederiksen je međutim upozorila da će otvaranje poslije Uskrsa biti moguće jedino ako stanovništvo nastavi u potpunosti da se pridržava donijetih mjera, prije svega distanciranja od drugih ljudi.

U cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, u Danskoj je od 13. marta zatvoren najveći dio javnog i veliki dio privatnog sektora i uveden je niz zaštitnih mjera.

Zaraza koronavirusom do sada je potvrđena kod 2.577 građana Danske, od kojih je 77 preminulo. U bolnicama su 533 osobe, od kojih je 137 na intenzivnoj njezi, uključujući 119 na respiratorima.

(SB / Agencije)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...