OVO SE DUGO ČEKALO: Evo kada se nastavlja takmičenje u talijanskoj SERIE A…

U Italiji se nogomet ne igra već duže od tri sedmice kada je zbog pandemije koronavirusa sve stalo

  • Sport

  • 01. Apr. 2020  

  • 0

Posljednjih dana situacija se smiruje pa se vidi i svjetlo na kraju tunela.

Il Messaggero navodi kako će se timovi okupiti za 15-ak dana, tačnije 15. i 18. aprila i započet će s treniranjem, ali s određenim mjerama opreza.

Nogomet bi se trebao početi igrati u drugoj polovini maja. Rimski list navodi kako će Serija A ponovo započeti 24. maja ili najkasnije sedmicu kasnije.

Tako će se Serije A nastaviti za vikend kada je planiran njen završetak. Utakmice će se igrati isključivo bez prisustva publike.

Sezona bi trebala biti okončana sredinom jula. Utakmice će se igrati u dnevnim i noćnim terminima i to u ubrzanom ritmu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...