DRAMA U SERIE A: Inter savladao Veronu, gosti promašili penal u 100. minuti

Neroazzuri su uspjeli savladati goste iz Verone rezultatom 2:1, a junak domaćih bio je rezervista Davide Frattesi koji je pogodio u 92. minutu za 2:1.

  • Sport

  • 06. Jan. 2024  

  • 0

U okviru 19. kola italijanske Serije A, Inter je danas na Guiseppe Meazzi ugostio Hellas Veronu.

Neroazzuri su uspjeli savladati goste iz Verone rezultatom 2:1, a junak domaćih bio je rezervista Davide Frattesi koji je pogodio u 92. minutu za 2:1.

Poveo je Inter već na startu pogotkom Lautara Martineza u 13. minuti, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:0.

U nastavku Inter nešto bolji, no Hellas Verona uspijeva izjednačiti u 74. minutu preko Thomas Henrya koji pogađa za 1:1.

Velika nervoza bila je prisutna u finišu, a pobjedu Interu donio je Davide Frattesi, samo dva minuta poslije zbog nesportskog ponašanja crveni karton zaradio je Darko Lazović.

A onda situacija koja je zaledila sve prisutne na Guiseppe Meazzi. U 101. minutu nakon kontakta u kaznenom prostoru između Magnanija i Darmijana, Darmian je promašio loptu i udario po stopalu igrača Hellas Verone, a glavni arbitar Fabbri pokazao je na bijelu tačku.

Loptu u ruke uzeo je Thomas Henry strijelac prvog pogotka gostiju, Henry je poslao loptu u jednu, Sommera u drugu stranu, ali je pogodio stativu i na kraju ispao tragičar svog tima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...