BIVŠA FUDBALSKA ZVIJEZDA OTVORILA DUŠU: "Vani su nam prišle dvije zgodne cure. Otišli smo u hotel, a onda je nastao problem"

Royston Drenthe je prešao u Real Madrid kao jedan od najvećih talenata europskog nogometa. Španjolci su ga Nizozemcima platili 14 miliona eura i očekivalo se da mladi ofenzivac zablista i postane zvijezda.

  • Sport

  • 01. Apr. 2020  

  • 0

Međutim, zbog problematičnog ponašanja i nediscipline karijera mu je krenula silaznom putanjom pa danas, 13 godina nakon transfera života, igra za nizozemskog trećeligaša Kozakken Boys.

Napisao je u međuvremenu svoju autobiografiju, o čemu je danas pisala Marca.

"Oca su mi ubili kada sam imao tri godine. Ubijen je na ulici. Majka me morala kriti da bi me spasila. Ja sam iz Rotterdama, s ulica tog grada, gdje moraš biti jak da preživiš. Postao sam muškarac još dok sam bio dječak."

Prisjetio se te 2007. godine kada je bio europski igrački hit.

"Tražilo me 16 klubova. Pričao sam s Joanom Laportom iz Barcelone i Predragom Mijatovićem iz Reala. Nudili su mi iste uvjete, ali kad sam čuo da me Real želi, sve mi je bilo jasno. Kad sam došao u Madrid, osjećao sam se kao doma. Svi su me toplo dočekali, posebno Guti koji je legenda kluba", ispričao je 32-godišnji Drenthe pa istaknuo kako je sve bilo u redu dok nije u klub došao Jose Mourinho.

"Tada su počeli problemi, on me natjerao na odlazak. Zadnjeg dana prijelaznog roka me nazvao i rekao da moram otići. Imao sam manje od 24 sata da pronađem novi klub. Jasno da su procijenili kako Marcelo treba igrati, ali to nije bio razlog da me tako potjeraju."

U Madridu mu je bilo predivno.

"Prelijep grad, puno restorana, diskoteka, zabava i puno zgodnih djevojaka. A ti si mlad i igraš za Real. Puno je iskušenja pred tobom. Jednom sam otišao u kockarnicu s prijateljem i prišle su nam dvije jako zgodne cure. Naš četvero je na kraju završilo u hotelu, proveli smo se sjajno. Problem je došao kasnije - tražile su da im platimo 1000 eura. Nisam znao da moram platiti."

Robinho je, kaže, bio najveći majstor zabave.

"Čim je došao postali smo super prijatelji. Išao sam kod njega doma, prizemlje je pretvorio u diskoteku. Često sam izlazio, ne baš svaku večer kao što su govorili, ali često sam navečer bio vani."

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...