OPŠTI HAOS: U RS-u za 15 dana odjavljeno...

U RS-u od sredine marta i uvođenja brojnih mjera, zabrana i ograničenja za privrednike ukupno je odjavljeno 1.969 radnika, podaci su koje je portal "Capital" dobio od Poreske uprave RS-a

  • Ekonomija

  • 02. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 0

Iz PURS-a napominju da ova brojka ne znači da su sve odjave uzrokovane epidemijom korona virusa i mjerama koje su donesene u borbi sa pandemijom.

“Među tih 1.969 odjavljenih radnika i veliki je broj zaposlenih u javnim ustanovama, javnim preduzećima i drugim firmama na koje se apsolutno ne odnose mjere zabrane ili ograničenja rada, te im nije ugroženo normalno poslovanje zbog pojave korona virusa u RS-u”, kaže portparol Uprave Nikola Salapura. Prema pisanju portala "Capital", prema podacima Zavoda za zapošljavanje RS-a najmanje 400 radnika je dobilo otkaz zbog virusa korona.

Zbog krize brojni poslodavci su povukli ponude za posao pa je na tržištu rada u ovom bh. entitetu nastao opšti haos.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...