FACEBOOK PREDSTAVIO VELIKU NOVOST: Evo kako je možete početi koristiti

Facebook je u četvrtak predstavio desktop verziju svoje Messenger aplikacije za Mac OS i Microsoft Windows kako bi korisnicima društvene mreže omogućio videochatove na zaslonima svojih računala.

  • HiTec

  • 02. Apr. 2020  

  • 0

Potez dolazi nakon što je aplikacijama za videokonferencije poput Zooma značajno porasla popularnost, nakon što su na njihovo korištenje bile primorane korporacije, škole, organizacije i milijuni ljudi diljem svijeta koji rade od kuće kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom. 

Kako možete preuzeti aplikaciju Messenger za desktop?

Messenger desktop verziju moguće je preuzeti u dva jednostavna koraka:

1. Otići na Windows App Store na računalu te u tražilicu upisati Messenger ili doći tamo klikom na ovaj LINK.

2. Kliknuti Get the app ili Preuzmi aplikaciju, ovisno o tome na kojem jeziku vam je računalo.

Plan izrade ove aplikacije najavili su još prošle godine


Facebook je najavio plan izrade desktop verzije prošle godine.

Društvena mreža je u četvrtak izjavila da je primijetila da su korisnici u proteklih mjesec dana 100 posto više koristili svoj desktop pretraživač za audio i video zvanje preko Messengera.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...