LEGENDARNI NAPADAČ HVALIO "DIJAMANTA" NA SAV GLAS: "Džeko i ja smo vrlo slični, lako igra u kaznenom prostoru i uspijeva se..."

Džeko od 2015. godine nastupa za Romu, od januara nosi i kapitensku traku, a postao je i miljenik navijača

  • Sport

  • 03. Apr. 2020  

  • 0

Edin Džeko je dobio je pohvale od Abela Balba, legendarnog argentinskog napadača od kojeg su krajem prošlog i početkom ovog milenija strahovale odbrane na Apeninima.

 

"Nije lako pitanje. Bio sam malo drugačiji napadač, nisam klasični. Vidim se u Džeki koji mi je jako sličan. Iako igra u kaznenom prostoru uspjeva se povući i svojim kretanjem pomoći ekipi da kreira igru", odgovorio Balbo na pitanje u kojem se aktivnom igraču vidi.

Balbo je u Seriji A odigrao preko 250 utakmica. U dresovima Parme, Udinesea, Fiorentine i Rome je zabio 117 golova. Bio je član generacije Vučice koja je 2001. godine osvojila Scudetto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...