UMRO JE LEGENDARNI SOUL PJEVAČ BILL WITHERS: Otpjevao je neke od najljepših pjesama svih vremena...(VIDEO)

Otpjevao neke od najljepših pesama svih vremena: "Ain't No Sunshine", "Lovely Day", "Lean On Me"...

  • Kultura

  • 03. Apr. 2020  

  • 0

Američki soul pjevač Bill Withers, najpoznatiji po hitovima "Lean on Me" i "Ain't No Sunshine", umro je u 82. godini od srčanih komplikacija, objavio je u petak časopis Rolling Stone, pozivajući se na saopćenje njegove porodice.

"Slomljeni smo zbog gubitka našeg voljenog, odanog muža i oca", napisala je porodica u saopćenju, navodeći da je preminuo u Los Angelesu.

Poznat po svom ugodnom baritonu i raskošnim soul aranžmanima, napisao je neke od najpoznatijih pjesama iz '70-ih, poput "Just the Two of Us", "Lovely Day" i "Use Me".

Prestao je snimati 1985, ali su njegove pjesme nastavile imati velik utjecaj na R&B i hip-hop scenu.

Pjesma "Lean on Me" zasniva se na njegovom iskustvu odrastanja u rudarskom gradiću u Zapadnoj Virginiji.

Dobitnik je 3 Gremi nagrade, a "Rock and Roll Hall of Fame" ušao je 2015. godine.

"Lovely Day"

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...