PET NAJMOĆNIJIH JE PRED VAMA: Ove biljke virusi ne podnose, koristite ih svaki dan i ojačajte imunitet…

Pred vama je 5 biljaka s moćnim antivirusnim djelovanjem, njihovo korištenje najbolja je preventiva za jačanje imuniteta.

  • Zdravlje

  • 05. Apr. 2020  05. Apr. 2020

  • 0

TOP 5 BILJAKA KOJE DJELUJU ANTIVURUSNO

Origano

U narodnoj medicini se propisuje u terapiji kod bolesti digestivnog trakta, upalnih procesa u usnoj šupljini, donjih dišnih puteva i ginekoloških poremećaja.

Doprinosi aktivnoj proizvodnji leukocita koji štite od patogena i aktivira imunitet. Pored toga, origano sadrži askorbinsku kiselinu, kalij i kalcij, tvari neophodne tijelu.

Eukaliptus

Biljke sadrži cineol, prirodnu antiseptičnu supstancu koja ima snažno antivirusno djelovanje. Lišće eukaliptusa koristi se kao protuupalno i analgetsko sredstvo.

Uspješno se koristi za liječenje otitisa, virusnih infekcija, bolesti crijeva, genitourinarnog i probavnog sistema.

Kadulja

Ova biljka ima jak protuupalni i antimikrobni efekt. Sadrži veliki broj alkaloida, flavonoida i tanina.

Kadulja je bogata korisnim elementima u tragovima i kiselinama. Prirodne tvari listova imaju dezinfekcijska svojstva.

Kamilica

Koristi se kod bolesti respiratornog sistema, poremećaja probave, genitourinarnog i živčanog sistema. Doprinosi poboljšanju zaštitnih funkcija leukocita, ubrzavanju procesa oporavka i daje sedativni efekt.

Veliki broj flavonoida pruža antimikrobni efekt. Bilo koji dio biljke može se upotrijebiti u liječenju.

Majčina dušica

Ova biljka je izvor jedinstvenog esencijalnog ulja bogatog timolom, karvakrolom i borneolom. Ima snažan utjecaj na upalu bilo kojeg porijekla. Najčešće se propisuje kod jakog kašlja, respiratornih bolesti, bronhitisa, artritisa.

Flavonoidi u majčinoj dušici pomažu kod iskašljavanja, ublažavaju upale i smanjuju bol. Komponente iz biljke stimuliraju imunološke procese i poboljšavaju stanični metabolizam.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...